Η ιστορία μας

Είμαστε μια παρέα τριών φίλων ο Νίκος, ο Φώτης και ο Μάνος με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία και πολυετή παρουσία στον χώρο του καφέ και στην φιλοσοφία του Speciality Coffee, με διακρίσεις στους εθνικούς διαγωνισμούς.

Δουλεύοντας ως καταξιωμένοι Barista θέλαμε και προσπαθούσαμε πάντα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τον πιο γευστικό καφέ.

Σκεφτόμασταν πολύ καιρό να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να προσφέρουμε στον κόσμο πραγματικά κάτι που να έχει νόημα κάτι που να του λείπει.

Λίγα λόγια για το πώς ήρθε η ιδέα…

Ξεκινώντας το πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές για ένα Road Trip, πρώτη μας σκέψη πάντα ήταν να φτιάξουμε τον Cold Brew καφέ μας για να συνοδεύσει το ταξίδι μας, γνωρίζοντας ότι στην διαδρομή μας ότι δε θα βρούμε να πιούμε ποιοτικό καφέ.

Κατά την διάρκεια των διακοπών μας συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχει ένα προϊόν που να καλύπτει αυτό το κενό στην ελληνική αγορά, πως ήταν η ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο.

Ένας αυθεντικός καφές που μπορείς να απολαύσεις οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή.  

Δηλαδή ένας ποιοτικός εμφιαλωμένος καφές ώστε να μπορούμε να τον καταναλώσουμε χωρίς να κουβαλάμε ένα σωρό από τα gagdet μας και χωρίς να χρειάζεται να το φτιάχνουμε εκείνη την στιγμή.

Έτσι ξεπερνώντας κάθε δυσκολία καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την πιο τρελή μας επιθυμία. Ένα όνειρο πολλών ετών, την ιδέα να μπορούν να πιουν όλοι τον καλύτερο καφέ παντού.”

Γνωρίζαμε χρόνια να φτιάχνουμε καλό Cold brew καφέ, αλλά πάντα το κάναμε στα μαγαζιά που δουλεύαμε και στο σπίτι μας. Η ιδέα να γίνει σε μεγάλη παραγωγή φανταζόταν αδύνατη κι όμως με τους σωστούς ανθρώπους την σωστή έρευνα και τον πολύ καινοτόμο εξοπλισμό, το καταφέραμε.

Μετά από πολλούς μήνες, πολλή ερεύνα, πειραματισμό, αποτυχίες και επιμονή βάζοντας τα δυνατά μας, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας.

Καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα πολύ καινοτόμο σύστημα δεξαμενών-φιλτραρίσματος και να βρούμε την τέλεια συνταγή.

 

Τι είναι και γιατί ξεχωρίζει το First Cold Brew

To First Cold Brew The Original Coffee είναι ένας αυθεντικός καφές έτοιμος προς κατανάλωση.

Ξεχωρίζει γιατί είναι ο μοναδικός εντελώς φυσικός εμφιαλωμένος καφές , που δεν περιέχει ζάχαρη, δεν έχει συντηρητικά ούτε πρόσθετα τροφίμων.

Παρασκευάζεται με υψηλής ποιότητας κόκκους καφέ 100% Arabica “Specialty Grade”. Οι κόκκοι καφέ καβουρδίζονται και εκχυλίζονται με σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους. Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Νέο Ηράκλειο.

Πως παρασκευάζεται το First Cold Brew

Η μέθοδος κρύας εκχύλισης από την First Cold Brew είναι η πιο φυσική μέθοδος παρασκευής καφέ, στην όποια δεν χρησιμοποιείται σε κανένα στάδιο παραγωγής υψηλή θερμοκρασία, αλλά ούτε και πίεση.

Αυτό που επιτυγχάνεται μέσα από την καινοτόμα μέθοδος εκχύλισης, είναι ένας γλυκόπιοτος και ήπιος καφές με διαρκή επίγευση και λιγότερα οξέα.

Δηλαδή ένας καφές που συγκρατεί σταθερά καλά τα γευστικά χαρακτηριστικά του σε μεγάλη διάρκεια ζωής καταρρίπτοντας τις αστοχίες που συνήθως έχουν οι παραδοσιακές μέθοδοι παρασκευής.